Weer een geslaagde editie van Internationale compositiestage SoundMine

16/07/2020

Even was het erg spannend, maar de 21ste editie van internationale compositiestage SoundMine mocht - mits gepaste maatregelen - toch doorgaan!

In de inspirerende omgeving van Landcommanderij Alden Biesen gingen 35 jonge componisten onder begeleiding aan de slag; in levende lijve of via digitale platformen. Buitenlandse studenten die zich wegens de huidige maatregelen niet naar België kunnen verplaatsen werden online ondersteund. Zo bleef het internationale aspect van de stage goed bewaakt!

Top-docenten Wim Henderickx, Diederik Glorieux en Jorrit Tamminga dompelden de participanten een week lang onder in het componeren voor orkest en/of in de wereld van elektronische muziek, zowel in groep als in individuele sessies.

Kers op de taart was een schitterend online toonmoment op vrijdag 10 juli via een livestream. Een ideaal tipje van de sluier voor het concert op 4 februari 2021 in samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra, waar hun werk live zal worden uitgevoerd door een volledig orkest.