The Musical Gift

The Musical Gift

Wanneer gaf je laatst muziek cadeau?

Muziek om van te genieten, 
om te inspireren, 
om bij weg te dromen 
en om te delen.

Tijdens AlbaNova festival 2018 kregen vier bezoekers de kans om een huiskamerconcert cadeau te doen aan iemand die niet (meer) naar het festival kan komen.“The Musical Gift”  bewees opnieuw dat muziek een prachtig geschenk is voor alle generaties: dankzij deze actie hebben bewoners van Woonzorgcentrum Dijlehof te Leuven en Seniorencentrum Onze Lieve Vrouw te Bornem mogen genieten van een ontroerend optreden, maar ook een gezin mocht een muzikaal cadeau ontvangen in private kring.

Tijdens AlbaNova 2019 werd dit initiatief hernomen en konden opnieuw drie bezoekers een stukje van hun festivalervaring delen. Dit jaar ontvingen Huize Perrekes, vzw de Sperwer en gezin in familiale kring een intiem huiskamerconcert van Floris de Ryker, Sofie Vanden Eynde of Yunah Proost.

Dit jaar is AlbaNova 'Lift Off' wegens de coronacrisis helaas verplaatst naar 2021. Maar omdat iedereen in deze tijd zeker een muzikaal opkikkertje kan gebruiken besloot Musicafonds toch een Musical Gift organiseren. Omdat laatstejaars van het middelbaar hun Romereis, eindejaarsbal en andere heugelijke activiteiten in het water zagen vallen en ook een feestelijke proclamatie met trotse ouders aan de zijde kwam in gedrang komt, besloot Musicafonds hen te verrassen met een Musical Gift. 

Op 29 juni werden de studenten van GO! atheneum Tongrorum muzikaal uitgezwaaid door verschillende AlbaNova artiesten. O.a. Benjamin Glorieux en leden van Nadar Ensemble zorgden voor een feestelijke afsluiting van hun carrière aan de middelbare school en het begin van een hoopvolle toekomst.