AlbaNova 2018

AlbaNova is een festival voor muzikale fijnproevers, leergierige oren en cultuuravonturiers van alle leeftijden. In een historisch decor dat de verbeelding prikkelt, vinden bezoekers een gevarieerd aanbod van klassieke concerten, gedurfde creaties, workshops en installaties. Aandachtig luisterend in de intimiteit van een kapel, voluit meezingend, languit liggend in het gras of genietend van een ambachtelijk ijsje: AlbaNova creëert een rijke en aangename omgeving waar muziek beleven, ontdekken en verdiepen naadloos in elkaar overvloeien. Met bijzondere aandacht voor families, kindere​n, jongeren en muziekmakers van nu​.

The Musical Gift

Muziek, die ongrijpbare menselijke extravagantie, is een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor. Een geheugen van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer uitnodigen tot variaties en nieuw speelplezier. De overdracht en voortdurende transformatie van muziek vormen het thema van AlbaNova editie 2018.

Het programma wordt meer dan ooit een muzikaal cadeau​, passend bij een feesteditie​. Naar aanleiding van het 40-jarige bestaan van Musica komen heel wat artiesten aan bod die in het verleden een belangrijke metgezel waren op ons muzikale pad. Staan ondermeer op de affiche: Raquel Andueza & La Galanía, Catalina Vicens & Marc Mauillon, Bart Rodyns & Nicolas Caillot, deCompagnie, Benjamin Glorieux, Marockin’ en AGO Benin Brass.

Het feest start dit jaar al op zaterdagavond met de Belgische première van de kameropera 'In my End is my Beginning' met Sofie Vanden Eynde en Lore Binon.

Programma & tickets vanaf 1 maart 2018 op www.albanovafestival.com.

AlbaNova is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek en Landcommanderij Alden Biesen met de steun van Piano’s Maene, Klara, Drukkerij Paesen en de Vlaamse overheid.