AlbaNova 2020 ‘Lift Off’

Na een zeer geslaagde en warme editie van AlbaNova 2019 ‘En Route’ kondigen we met plezier AlbaNova 2020 aan, op zondag 28 juni 2020.

Met AlbaNova ‘Lift Off’ vieren we de 200ste verjaardag van Gaspard Félix-Tournachon, beter bekend als Nadar. Als gerenommeerde Franse schrijver, tekenaar, journalist werd Nadar het meest bekend als fotograaf die kunstenaars uit allerlei disciplines in zijn atelier samenbracht en vereeuwigde in prachtige portretten (Debussy, Hugo, Monet,…). Vanuit zijn ballon, ging hij de geschiedenis in als eerste luchtfotograaf. Onze gepaste gastcurator voor AlbaNova 2020 is dan ook Nadar Ensemble, een Belgisch ensemble voor hedendaagse muziek, door de Standaard omschreven als ‘Vlaanderens meest avontuurlijke formatie’.

Dankzij een uitzonderlijk programma belooft het een spectaculaire editie te worden; een ode aan Nadar, vol muziek voor jong en oud in een avontuurlijk parcours waarin heteluchtballonnen nooit eerder zo muzikaal klonken. Kom kijken naar een virtuoos staaltje pianospel zonder aanwezige piano of neem plaats in een echte camera obscura.

Al in de wolken over dit nieuws? Get ready for ‘Lift Off’.

www.albanovafestival.com