Art Educator in Residence 2016-2017

Met dit project detecteren we jong kunsteducatief talent. We bieden hen een showcase en toegangspoort tot een veranderende arbeidsmarkt. Een innovatief format op het kruispunt van kunsten en onderwijs en de allereerste residentieplek voor kunsteducatoren in opleiding! Art Educator in Residence werd gelanceerd bij de start van het academiejaar 2015-2016.

Innovatieve ideeën voor kunsteducatie en -participatie

Voor het tweede academiejaar op rij selecteerden Musica, deSingel en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen beloftevolle studenten om als Art Educator in Residence een eigen kunsteducatief project te realiseren.

Na enkele voorafgaande experimenten bouwt Lot Jansen (selectie 2015-2016) verder aan het project ‘Grenzeloze generaties’ waarin zij 15- en +65-jarigen via dans en beweging de gaten tussen elkaars belevingswerelden laat opvullen. 

In samenwerking met de Fondatie Terninck nemen Mourad Baaiz en Jasmien Van Cleuvenbergen volwassenen met een mentale beperking mee in een interactief avontuur waarbij non-verbale maar klinkende interactie resulteert in een muziektheatrale performance.

Cami Moonen en Fien Desmet tenslotte zien de schroom en uitdagingen die een nieuwe, onvertrouwde taal bij anderstalige nieuwkomers oproepen als aanleiding voor een project waarin de grenzen tussen talen onderling en tussen taal en muziek vervagen.

Deze drie projecten worden gerealiseerd met inhoudelijke coaching door Musica en de eigen docenten op het conservatorium, naast productionele steun van deSingel.

Coproductie met Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel.

Blog project Lot Jansen Blog project Mourad Baaiz en Jasmien Van Cleuvenbergen