Expertisedeling

Lees meer over Musica's ideeën achter Eersteklasconcerten.

Expertise wordt gedeeld in nascholingen. Verder zijn we regelmatig als spreker aanwezig op nationale en internationale symposia en congressen om onze projecten en methodieken te presenteren, en zetelen we in verschillende werkgroepen rond muziekeducatieve thema’s.

Voor LUCA Lemmensinstituut verzorgen we gastcolleges voor de masterstudenten van de specifieke lerarenopleiding met als thema’s muziek voor het jonge kind en werken in de non-formele sector. Op termijn behoort de organisatie van een postgraduaat tot de mogelijkheden.

In 2018 publiceerden we een internationale educatieve uitgave naar aanleiding van 40 jaar Musica.

In 2019 organiseerden Musica in samenwerking met het IPEM-instituut van UGent de internationale MERYC-conferentie (European Network Music Educators and Researchers of Young Children) in Vlaanderen. Onderzoekers, kunstenaars en muziekpedagogen reflecteerden er over theorie en praktijk van de muziekeducatie voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

In februari 2021 was Musica gastheer voor een online event. De mini-conferentie The Digital Environment and Early Childhood Music Education stond stil bij de impact van de corona-situatie op het werk met de allerkleinsten. In april sloegen Musica en Gehrels Muziekeducatie (NL) de handen ineen voor online inspiratie rond muziek en onderwijs. De workshop van Musica toonde hoe je hEAR DROPS kan inzetten op school.