Babelut Workshop: Muzikale dialogen

Muzikale dialogen zijn workshops voor kinderen van 0 tot 5 jaar en hun ouders. Tijdens deze workshops zet je samen met je kindje de eerste stappen in een actieve muzikale ontwikkeling.

In deze workshop spelen we met klanken, melodieën en ritme. We experimenteren en exploreren met allerhande instrumentarium en materialen. Muziek en beweging gaan hand in hand en laten je nooit onberoerd. Zeker niet als je dit samen met je kind kan doen.

De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon, internationaal bekend als een van de grootste pedagogen die gespecialiseerd is in de vroege kindertijd. Zijn theorie stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal en wordt ontwikkeld door te zingen, door ritmische bewegingen, door om te gaan met allerlei tonen en ritmes vooraleer notenbeeld en muziektheorie ter sprake komen. Je kan hiermee al beginnen voor de geboorte, want ook in de baarmoeder is een kind al gevoelig voor prikkels en geluiden! Gordons theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Het is dus heel nuttig, maar ook erg fijn om kinderen spelenderwijs in contact te brengen met klank en muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met vijf leeftijdscategorieën. Baby's worden gestimuleerd in hun eigen muzikale gebrabbel. Peuters en kleuters gaan aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je ook hoe je thuis met je kindje muziek kan beleven.

Praktische informatie

Leeftijd: 0-5 jaar

Duur workshop: +/-30 minuten

Muzikale dialogen is ook beschikbaar in een reeks van 4 workshops van +/-30 min.

Aantal deelnemers: 12 kinderen, 1 actieve (groot)ouder per kind*

Interesse? info@musica.be, 011 610 510

*Door als (groot)ouder samen met je kind actief deel te nemen, wordt de intensiteit van dit samen muziek maken versterkt en raak je vertrouwd met de werkvormen om er nadien thuis mee aan de slag te kunnen gaan. Aan de kant blijven staan of zitten is dus geen optie. Maar geen schrik, want je kan helemaal niks verkeerd doen!