SoundMine 2020

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren zullen vijf dagen intensief toewerken naar een presentatie waarbij hun werk zal worden uitgevoerd.

De cursus is bedoeld voor beginnende kunstenaars en jonge professionals uit binnen- en buitenland, die profiteren van de extra aanmoediging die deze cursus biedt. Ze worden geselecteerd op basis van hun motivatie, scores, geluidsopnamen en ontwikkelingspotentieel.

Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Componist en geluidskunstenaar Jorrit Tamminga dompelen de componisten opnieuw onder in de wereld van elektronische muziek.

Dit jaar besteden we speciale aandacht aan het componeren voor orkest en koor. Dankzij een samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra krijgen verschillende jonge componisten de kans om hun werk in 2021 door een volledig symfonisch orkest te laten uitvoeren.

Wegens de coronacrisis zal de unieke samenwerking met de World Choir Games helaas niet door kunnen gaan in 2020, maar verplaatst worden naar 2021.

We volgen de richtlijnen van de Belgische overheid op de voet. Wanneer zij een beslissing nemen over zomerstages/kampen/culturele events, zal er ook bepaald worden in welke vorm SoundMine dit jaar zal doorgaan: in real-life met een kleine groep lokale studenten, gecombineerd met digitale sessies (individueel of in groep) voor studenten uit het buitenland of volledig online.

SoundMine is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Landcommanderij Alden Biesen, Antwerp Symphony Orchestra en World Choir Games

Inschrijven