SoundMine 2020

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren zullen vijf dagen intensief toewerken naar een presentatie waarbij hun werk zal worden uitgevoerd.

De cursus is bedoeld voor beginnende kunstenaars en jonge professionals uit binnen- en buitenland, die profiteren van de extra aanmoediging die deze cursus biedt. Ze worden geselecteerd op basis van hun motivatie, scores, geluidsopnamen en ontwikkelingspotentieel.

Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Componist en geluidskunstenaar Jorrit Tamminga dompelen de componisten opnieuw onder in de wereld van elektronische muziek.

Dit jaar besteden we speciale aandacht aan het componeren voor orkest. Dankzij een samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra krijgen verschillende jonge componisten de kans om hun werk in 2021 door een volledig symfonisch orkest te laten uitvoeren.

Wegens de coronacrisis zal de unieke samenwerking met de World Choir Games helaas niet door kunnen gaan in 2020, maar verplaatst worden naar 2021.

Tijdens de compositiestage zelf volgen we de huidige richtlijnen en maatregelen van de Belgische overheid. Concreet betekent dit dat SoundMine in twee vormen zal plaatsvinden: zowel fysiek als online. In real-life zullen de docenten werken met een kleine groep Belgische participanten, gecombineerd met digitale sessies voor deelnemers uit het buitenland. Op deze manier kunnen jonge, internationale componisten nog steeds deelnemen aan de compositiestage.

SoundMine is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Landcommanderij Alden Biesen, Antwerp Symphony Orchestra en World Choir Games