SoundMine 2022

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren zullen vijf dagen intensief gecoacht worden.

De cursus is bedoeld voor jonge professionals uit binnen- en buitenland. Ze worden geselecteerd op basis van hun motivatie, scores, geluidsopnamen en ontwikkelingspotentieel.

Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Jorrit Tamminga en Gilles Doneux dompelen de componisten onder in de wereld van elektronische muziek.

Dit jaar ligt de focus op componeren voor orkest en componeren voor instrument & electronics (live).

Verschillende jonge componisten krijgen de kans om repetities en uitvoeringen van eigen werk mee te maken dankzij een samenwerking met het jeugdorkest voor strijkers JOWest o.l.v. Dirk Lievens, alsook om hun werken te laten uitvoeren door een volwaardig symfonisch orkest op dinsdag 14 maart 2023 dankzij een partnerschip met het Antwerp Symphony Orchestra.

Daarnaast krijgen componisten die schrijven voor het electronics (live) repertoire de kans om deel te nemen aan een project van HERMESensemble en Centre Henri Pousseur.

SoundMine 2022 is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Antwerp Symphony Orchestra, JOWest, HERMESensemble en Centre Henri Pousseur.

Schrijf je hier in!