​Tafelmuziek 0-3 jaar

Doel van Tafelmuziek is, naast veel speelplezier, een context te creëren waarin muzikaal leren gestimuleerd wordt en dit in de eigen veilige en warme omgeving van de kindbegeleiders en de kinderen. Door het muzikaal spelen te bevorderen, bieden we de allerkleinsten en hun begeleiders fijne, creatieve en verbeeldingsrijke ervaringen. Ervaringen die de kleinsten aanmoedigen en ondersteunen in hun emotionele, sociale en communicatieve ontwikkeling. We willen kindbegeleiders aansporen om dit muzikaal spelen in te bouwen als een constante in de dagelijkse routine.

Daarom werken we op de zogenaamde ‘Tripak’ manier. ‘Tri’, van het woord trio (de kindbegeleider, de kinderen en een coach van Musica) werken samen aan een muzikaal spel, en ‘pak’ van het woord pakket, een samensmelting van workshop, nascholing en experiment.

We vertrekken van een evenwaardige rol voor elke deelnemer waardoor iedereen gestimuleerd wordt muzikale creativiteit aan boord te leggen. De rollen van een inspirator, imitator, communicator zijn zowel voor het kind, de kindbegeleider als de coach. Aangezien dit proces direct op de werkvloer plaatsvindt, is de mogelijkheid om kort op de bal te spelen een grote troef.

Tijdens Tafelmuziek maken we muzikale creaties met kinderen uit de kinderopvang en hun begeleiders. Elk materiaal heeft zijn eigen geluid. En hoe klinken al die geluiden samen? Zo worden ​kinderen en begeleiders zich bewust van het muzikale potentieel in alledaagse materialen en situaties. De kindbegeleiders krijgen op de werkvloer tools aangereikt om onmiddellijk zelfstandig mee aan de slag te gaan. Tafelmuziek versterkt hun muzikale zelfvertrouwen om op creatieve wijze de alledaagse routine kleur te geven vanuit een kinderlijke verwondering voor alles wat klinkt.​​