Ukelila Coaching

Visieontwikkeling voor en coaching van leerkrachtenteams uit het deeltijds kunstonderwijs en basisonderwijs die, in het kader van het Limburgse Ukelila-project, inzetten op een geïntegreerde muzikale ontwikkeling bij maatschappelijk kwetsbare kinderen, met het oog op een toename van autonomie, verbondenheid en zelfvertrouwen. Het project verkent en onderbouwt nieuwe wegen rond algemene en specifieke muzikale ontwikkeling in een context van diversiteit, waarbij ‘muziek als doel’ en ‘muziek als middel’ in elkaar opgaan.

De laatste jaren kennen initiatieven rond het musiceren in orkestverband op school een groot succes in binnen- en buitenland. Voor Musica is dit project geen aanleiding tot het kopiëren van bestaande formats, maar een uitnodiging om fundamenteel na te denken over de kracht van muzikale interactie en de link met expressie en creatie.

Verschillende leerkrachten van DKO Genk zijn actief betrokken. Onder begeleiding van Musica worden zij uitgenodigd om binnen een samenhangend denkkader te experimenteren met vernieuwende werkvormen.

Ukelila heeft dus impact op verschillende manieren en in verschillende richtingen. Voor de kinderen van de dagschool is het een geweldige ervaring in een echt orkest te musiceren. Leerkrachten van de dagschool maken kennis met een benadering die gebaseerd is op interactie en creatie. Leerkrachten uit het DKO verkennen nieuwe manieren om de ontwikkeling van instrumentale techniek en muzikaal inzicht van bij aanvang te integreren.

I.s.m. vzw MIK.

Meer info