Babelut Workshop: Welkom in Brabbelonia

En plots beland je in een omgeving waar men een andere taal spreekt... Aan de andere kant van de barrière klasgenootjes, leerkrachten, toekomstige vriendjes. Het overkomt meer en meer kinderen. Moeilijk natuurlijk, maar ook een kans. Kunnen we voorzichtig de grens oversteken? Allemaal een keer naar de ene kant, en allemaal een keer naar de andere kant?

Deze workshop voor kinderen van 5 tot 7 en een (groot)ouder gaat actief en speels op zoek naar wat talen onderscheidt én verbindt. De melodie van de ene taal of het ritme van de andere? Eerste aanknopingspunten om het ijs te breken. Plezierige werkvormen wekken de interesse voor elkaars taal en accent, voor verhalen, timbres en liedjes. En op de grens vinden we vleugjes poëzie. Aanleiding genoeg voor een prille vriendschap. Uiteindelijk liggen voldoende elementen op tafel om de slagboom definitief te openen.

Praktische informatie

Leeftijd: 5-7 jaar

Duur workshop: +/-30 minuten

Aantal deelnemers: 12 kinderen, 1 actieve (groot)ouder per kind* of in een klascontext maximum 12 leerlingen begeleid door minstens 1 actieve leerkracht

Interesse? info@musica.be, 011 610 510

*Door als (groot)ouder samen met je kind actief deel te nemen, wordt de intensiteit van dit samen muziek maken versterkt en raak je vertrouwd met de werkvormen om er nadien thuis mee aan de slag te kunnen gaan. Aan de kant blijven staan of zitten is dus geen optie. Maar geen schrik, want je kan helemaal niks verkeerd doen!