Nieuws

Vacature Algemeen Directeur

Musica Impulscentrum is een organisatie met een internationale werking die voor 10 jaar is erkend binnen het Kunstendecreet. Musica heeft als doel om mensen bewuster en avontuurlijker met muziek en geluid te laten omgaan. We doen dit door middel van educatie, ontwikkeling en participatieve projecten met partners. Musica richt zich op de toekomst en verkent ideeën die kunst en maatschappij veranderen.

Jouw rol
Als Algemeen Directeur ben je verantwoordelijk voor het dynamisch leiden van Musica Impulscentrum. Je kan rekenen op een sterk en solide team van 12 medewerkers die zich inzetten binnen de vier werkterreinen van Musica. Je rapporteert aan de voorzitter van het Bestuursorgaan en maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur. Je tekent een strategie en beleidsplannen uit en waakt over de realisatie ervan. Je ondersteunt, motiveert en stimuleert je team om de missie en doelstellingen te realiseren. Je stimuleert en borgt een vlotte informatiedoorstroming binnen en buiten de organisatie en zorgt voor excellente externe communicatie om Musica in de schijnwerpers te zetten. Je onderhoudt stevige contacten met de vele partners uit het culturele en educatieve veld, en met subsidiërende instanties in binnen- en buitenland. Je bewaakt samen met de zakelijk leider steeds het budget.

Profiel
Je hebt bij voorkeur een masterdiploma dat aansluit bij de wereld van de kunsten en/of erfgoed en/of kunsteneducatie, en minstens vijf jaar relevante werkervaring in een leidinggevende rol. Je onderschrijft de visie en kernwaarden van Musica, en hebt grote voeling met het artistieke en muziekeducatieve werkveld. Je bent een strategische, analytische en innovatieve leider met een gezonde dosis pragmatisme. Je kan goed plannen en prioriteiten stellen, en bent stressbestendig. Je communiceert helder en inspirerend. Netwerken doe je van nature. Je houdt ervan een team te motiveren, talenten te ontwikkelen, mensen te verbinden en samen zinvolle resultaten neer te zetten. Je bezit het talent, menselijk inzicht en de gedrevenheid om samenwerkingen en onderhandelingen tot een goed resultaat te leiden. Je bent vlot in het Nederlands en Engels, kennis van Frans of andere talen is een meerwaarde. Je bent flexibel en bereid tot onregelmatige werktijden en avond- en weekendwerk. Je werkzaamheden spelen zich af in heel Vlaanderen, met ook occasionele buitenlandse verplaatsingen.

Aanbod
Er wacht je een voltijdse, veelzijdige leidinggevende job in een dynamische, gezonde en ambitieuze kunstenorganisatie. Hybride werken is de norm en wanneer je op kantoor werkt, geniet je van een schitterende werkomgeving midden in de natuur van het Limburgse Pelt. Je kan rekenen op een competitieve verloning, volgens de barema’s van PC 329.10 (socioculturele sector- cultuurspreiding), aangevuld met extralegale voordelen.

Praktische informatie
Stuur je CV en motivatiebrief ter attentie van de voorzitter naar info@musica.be. Na ontvangst van je kandidatuur wordt een eerste selectie gemaakt door het bestuursorgaan. Daarna volgen drie selectierondes met verschillende leden van het bestuur. Voor meer info over de job kan je contact nemen met de voorzitter: herman.baeten@musica.be (+32 475 28 38 76)

In de kijker