Zomerexpo Pfeifen im Wald

Andreas Oldörp & studenten HBK Saar

za 22 jul 2017 - 08:00 uur tot za 23 sep 2017 - 20:00 uur
Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt

Andreas Oldörp is één van de bekendste geluidskunstenaars van Duitsland. Hij doceert ook Sound art aan de Hochschule der Bildenden Künste Saar (HBK Saar) in Saarbrücken. Met zijn studenten organiseert hij regelmatig residenties in binnen- en buitenland waarbij tijdelijke klankexposities ontstaan op maat van de locatie.

In het kader van C-TAKT laten zijn studenten zich inspireren door de collectie van Klankenbos: wat maakt dat sommige van de klankinstallaties het al meer dan 10 jaar volhouden in een publieke omgeving? Welke materialen en technieken zijn duurzaam genoeg, hoe wapen je je als geluidskunstenaar tegen weersomstandigheden en vandalisme, en hoe beïnvloeden deze factoren het ontwerp? Ook de natuur is een belangrijke inspiratiebron voor de creaties, zoals blijkt uit de titel ‘Pfeifen im Walt’ (NL: fluiten in het woud cf. fluiten in het donker).

Na een eerste bezoek aan Klankenbos in oktober 2016 werkten de studenten een jaar lang aan eigen creaties. In juli 2017 keerden ze terug naar Neerpelt voor de technische realisatie van de creaties ter plekke. De installaties blijven staan/hangen/liggen van 21 juli t/m 23 september 2017.

Marius Buck | SchwungBumm

Philipp Hawlitschek | Aandacht

Eric Heit | Esoteric ducks

(momenteel buiten werking)

Eric Heit | Be curious. Explore

Ilpo Jauhiainen | Future Forest Space

Kathrin Lambert | Klokkenspelen [Extended Version]

(momenteel buiten werking)

Rachel Mrosek | Tumbellweeds


Opgelet! Het gaat om tijdelijke installaties in een testfase ontwikkeld door klankkunstenaars in opleiding. Hierdoor kan het gebeuren dat bepaalde installaties niet optimaal werken. 

Residentie in het kader van C-TAKT

C-TAKT is de nieuwe naam van de kunstenwerkplaats van C-mine Cultuurcentrum in Genk en Dommelhof in Neerpelt, waarvan ook Musica partner is. C-TAKT ondersteunt (jong) talent dat niet binnen één hokje te vatten is. 

Praktische informatie

Doorlopend te bezoeken, meer info in het Klankenbos infopunt.

Bekijk hier de folder