Extremix: Dowland remixed

Deze week is het eindelijk zo ver: het opmerkelijke project Extremix brengt 5 lokale electronicaproducers (Bricolaag, Tress, Hoffman, Duke Jamal & Lowie Clapéron) samen in een workshop met Dijf Sanders én een AI compositietool. Samen nemen ze het werk ‘Lachrimae’ van John Dowland onder handen. 

Extremix kadert binnen het themaweekend ‘Topstuk Dowland’ in het Concertgebouw Brugge (13-15 mei). John Dowland’s ‘Lachrimae, or Seven Teares’ is een onbetwiste mijlpaal in de Engelse renaissancemuziek, en drie dagen lang wordt dit meesterwerk hernomen, herdacht én heruitgevonden. 

Dat laatste gebeurt in de voorgaande week, wanneer vijf producers onder begeleiding van Dijf Sanders samen een remix maken van het werk: Bricolaag, Tress, Hoffman, Duke Jamal en Lowie Clapéron. De organisatie Musi-co sluit aan met een AI-gestuurde software engine, die als het ware fungeert als zesde producer.

Benieuwd naar het resultaat? Op vrijdag 13 mei om 21u is er een toonmoment. Toegang is gratis maar reserveren is aangewezen..

Reserveer hier uw plekje!