Listen To My World: boek nu te koop

Zopas ging de audiovisuele installatie ‘Listen To My World’ van Claudia Molitor in première, een project van Sounds Now. Claudia verzamelde unieke verhalen die ze oppikte tijdens verschillende ontmoetingen. Het resultaat is een reflectie op het gevoel van begrepen of uitgestoten te worden.

Molitor’s uitdijnende werk maakt gebruik van veldopnames en gevonden instrumentarium, en ontstaat vaak uit een uitvoerige samenwerking. Dat is ook het geval bij ‘Listen To My World’, maar dit keer verliep de samenwerking op een nóg grotere schaal dan voorheen. Molitor ging een dialoog aan met vijf mensen in verschillende Europese steden, en liet ze hun persoonlijke verhaal vertellen via beeld- en geluidsmateriaal dat werd over heel het continent werd verzameld. 

“‘Listen To My World’ is ontstaan uit een persoonlijke voorkeur voor verhalen die vaak niet worden verteld, en mijn overtuiging dat die net belangrijk zijn. Het project leert ons verschillende manieren om na te denken over onszelf en over de wereld. Het toont ons hoe we de structuren kunnen aanpakken die de maatschappij beheren, en slechts een minderheid ten goede komen.”

Het werk omvat ook een website én een prachtige publicatie, die nu te koop is via Musica. Wil je een exemplaar? Laat het ons weten!

Bezoek de website van het project.

  • Sounds Now

    Sounds Now

    Musica is projectleider en partner van Sounds Now, een grootschalig samenwerkingsproject van 9 internationale muziekfestivals en culturele centra, met de steun van Creative Europe. Sounds Now wil bestaande machtsverhoudingen in de nieuwe muziek en klankkunst veranderen en curatoren ertoe aanzetten de diversiteit binnen deze domeinen te bevorderen.