MEMENTO 2022: musiceren met dementie

Voor de tweede keer organiseert Musica samen met Concertgebouw Brugge Memento, waar mensen met dementie samen met kunstenaars kunnen muziek maken, zingen en schilderen, en uiteindelijk zelfs optreden voor een publiek.

Ondanks de onvermijdelijke complicaties vanwege Corona was Memento ’21 een prachtig en ontroerend traject. Een groep mensen met jongdementie, elk vergezeld van een persoonlijke begeleider, maakten kunst en muziek op hun eigen tempo, met veel ruimte voor bezinning en reflectie.

Tijdens de laatste sessie werden de werken, klanken en woorden doorgegeven aan componist Sebastiaan Van Steenberge. Met deze inspiratie componeerde hij een koorwerk dat werd ingestudeerd door het Brugse koor Zingen Is Zijn én een zanggroep gevormd door de deelnemers van de workshop. Samen zongen ze het werk tijdens een toonmoment op 24 maart in CG Brugge.

Na het succes van onze eerste editie gaan Sebastiaan en CG Brugge met plezier opnieuw deze samenwerking aan. Inschrijvingen voor de nieuwe sessies in het najaar volgen binnenkort, dus hou deze website in de gaten!

  • Unfold

    Unfold

    Een meesterwerk uit het muzikale erfgoed wordt in al zijn facetten belicht met een brede waaier aan parallelle activiteiten: lezingen, lecture-performances, workshops, installaties en concerten. Het werk wordt in zijn historische context geplaatst. Daarbij gaan we op zoek naar de relevantie en betekenis voor een hedendaags publiek. Samenwerking: Concertgebouw Brugge