Seeing: tweede publicatie Sounds Now gelanceerd tijdens hcmf//

‘Seeing’ is het tweede deel in een reeks jaarlijkse publicaties van het Sounds Now netwerk. Het boek werd gelanceerd op 20 november tijdens het Huddersfield Contemporary Music Festival.

Elk jaar verschijnt er een nieuwe publicatie van het internationale Sounds Now netwerk. Hiermee wordt ruimte geboden aan verschillende perspectieven op inclusie en diversiteit in de hedendaagse muziek en geluidskunst, met het oog op  structurele veranderingen op lange termijn. Voor elke publicatie worden enkele opmerkelijke stemmen in het veld uitgenodigd om hun eigen reflectie op deze thema’s uit te drukken in een vorm die ze volledig zelf kiezen.

Dit keer is het de beurt aan de Bengaalse dichter Nat Raha en de Brusselse schrijver Katrien Schuermans. ‘Seeing’ combineert poëzie met reflectieve journalistiek tot een uniek geheel. Raha levert met ‘apparitions’ een verzameling met negen gedichten van negen regels (een zogenaamde ‘niner’) in een experimentele typografie. Schuermans’ bijdrage is het artikel ‘It Needs to Be Good, Though’, een persoonlijke reflectie over de dubbele standaard inzake gender en LGBTQIA+ artiesten die nog steeds heerst in de hedendaagse clubcultuur en muzieksector. 

Beide auteurs hebben hun tekst ook ingesproken als podcast, zodat ‘Seeing’ een lees- en luisterboek wordt. De teksten kan je digitaal online lezen, een fysiek exemplaar kan je bestellen met een mailtje naar info@sounds-now.eu, of oppikken bij één van de Sounds Now partners.

Lees hier de online versie van ‘Seeing’.

  • Sounds Now

    Sounds Now

    Musica is projectleider en partner van Sounds Now, een grootschalig samenwerkingsproject van 9 internationale muziekfestivals en culturele centra, met de steun van Creative Europe. Sounds Now wil bestaande machtsverhoudingen in de nieuwe muziek en klankkunst veranderen en curatoren ertoe aanzetten de diversiteit binnen deze domeinen te bevorderen.