Een terugblik op Unfold: EXTREMIX

Vijf electronicamuzikanten, een AI software, en een renaissance componist. Unfold: EXTREMIX is zonder twijfel één van de opmerkelijkste Musica-projecten van dit jaar. Een onbeschrijfelijke ervaring voor al wie erbij was, maar met de aftermovie kan je toch een glimp opvangen.

EXTREMIX combineerde oude met electronische muziek, en muzikanten van vlees en bloed met een AI compositietool, in een innovatief partnerproject tussen Musica, Concertgebouw Brugge en het softwarebedrijf Musi-Co.

Samen met Vi.be stelde alle partners een electronisch kwintet samen van vijf beloftevolle Belgische producers uit verschillende hoeken – van techno en electro, tot jazz. Onder begeleiding van producer-muzikant Dijf Sanders en Musi-co’s Tijn Borghuis werkte het gelegenheidscombo een hele week lang aan een moderne afspiegeling (‘remix’) van John Dowlands meesterwerk ‘Lachrimae or Seaven Teares’. 

Het resultaat: 4 originele composities die werden uitgevoerd tijdens een indrukwekkend toonmoment op 12 mei.. en een dolenthousiaste groep muzikanten! Iedereen was het eens: dit smaakt naar meer. We zijn uiterst benieuwd naar het vervolg, ondertussen is hier alvast een terugblik op een zeer mooie werkweek. 

Bekijk hier de EXTREMIX aftermovie.

Uitvoerders: Bricolaag, Tress, Hoffman, Duke Jamal & Lowie Clapéron

Coaches: Dijf Sanders & Tijn Borghuis

Unfold: EXTREMIX is een samenwerking tussen Musica, Concertgebouw Brugge, Musi-Co en Vi.be.

  • Unfold

    Unfold

    Een meesterwerk uit het muzikale erfgoed wordt in al zijn facetten belicht met een brede waaier aan parallelle activiteiten: lezingen, lecture-performances, workshops, installaties en concerten. Het werk wordt in zijn historische context geplaatst. Daarbij gaan we op zoek naar de relevantie en betekenis voor een hedendaags publiek. Samenwerking: Concertgebouw Brugge