Doe mee met het Walden Imaginaria zomeratelier

Op zoek naar een muzikale bezigheid voor kinderen tijdens de zomervakantie? Tijdens het Walden Festival presenteren Musica Impulscentrum en Amadeo Kollectif een avontuurlijk driedaags atelier voor kinderen vanaf 9 jaar: Imaginaria. Met als hoogtepunt een heus optreden tijdens het festival! De deelname is helemaal gratis.

Imaginaria is een instrumentengroep met indrukwekkende klanksculpturen, ontwikkeld door Amadeo Kollectif. Iedereen kan erop spelen! Via deze link kan je al voorproeven van de bijzondere geluiden die dat oplevert.

Wil jij ook graag spelen op deze bijzondere instrumenten? Schrijf je dan in voor de workshops. Onder begeleiding van de professionele muzikanten van het Fujinn Open Orchestra en Musica leer je musiceren op de sculpturen. Op zondag 17 juli treden jullie samen op tijdens twee presentatiemomenten op Walden Festival!

Schrijf je hier in!

Praktisch

Voor wie

Kinderen en jongeren vanaf 9 jaar (max. 25 deelnemers).
Iedereen is welkom. Onze begeleiders spreken minstens Frans en Nederlands.

Wanneer

Workshops: 13, 14 en 15 juli van 10.00 tot 15.00 uur
Toonmomenten: zondag 17 juli om 15.00 uur en om 16.30 uur. 

Waar

Workshops: Wijkhuis Malibran, Damstraat 10, Brussel
Toonmomenten: ingang van het Leopoldpark (Belliardstraat 135, Brussel)

Imaginaria is een concept en cocreatie van Musica Impulscentrum en Amadeo Kollektif, in samenwerking met Klarafestival, in het kader van Sounds Now, en wordt mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

 • Multimodaal Participatief Project

  Multimodaal Participatief Project

  Een multimodaal project tijdens Klarafestival’s Walden Festival met betrekking op de vier thema’s van inclusie: gender/genderidentiteit, etniciteit, sociaal-economische achtergrond en publiek. De deelnemende kunstenaars krijgen volledige creatieve vrijheid om nieuwe en verrassende presentatievormen te ontwikkelen.


 • Walden Festival 2022: imaginaria

  Walden Festival 2022: imaginaria

  Tijdens Walden Festival 2022 presenteren Musica en Amadeo Kollectif de ‘installatieve klankruimte‘ imaginaria. Op 17 juli vanaf 12 uur wordt het Brusselse Leopoldpark omgetoverd tot een open muzikale ruimte. Hier staan maar liefst 9 grote klanksculpturen opgesteld, van percussie- tot snaar- en luchtinstrumenten. Deze eigenzinnige, kunstzinnige sculpturen werden bedacht door Amadeo Kollectif. Als interactieve installaties …

  Walden Festival 2022: imaginaria Lees verder »