© Jan Darthet

Bekijk de MusiMatrix 2022 aftermovie

Andermaal vormde het Concertgebouw in Brugge het decor voor een magisch organisch MusiMatrix parcours. Een week lang kregen meer dan duizend schoolkinderen een onderdompeling in hedendaagse muziek tijdens de Eersteklasconcerten (7 tot 10 maart).

Dit jaar werkten we samen met het collectief Down The Rabbit Hole rond het verschil tussen levend en levenloos. Kunnen we eenvoudige objecten leven inblazen? Hoe groeien we uit tot een superorganisme? Wat leert de natuur ons over samenwerken? 

Met gevonden materialen, het eigen lichaam en stem transformeerden ze de eerste klassen tot een klinkend ecosysteem. De kinderen passeerden langs een muzikale operatietafel, wekten een Frankensteinmonster tot leven, en werden uitvoerders in een compositie gebaseerd op… aanraking. Tijdens de slotperformance kwamen musici, kinderen en leerkrachten samen tot één groot ademend organisme.

Bekijk hier de aftermovie van MusiMatrix 2022:

  • Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor

    Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor

    Een interactief belevingsparcours dat de grenzen sloopt tussen luisteren, actief ervaren en samen performen. Kinderen van het eerste leerjaar en families met kinderen worden geconfronteerd met klassieke of hedendaags gecomponeerde muziek en haar vertolkers. Telkens wordt samengewerkt met een gerenommeerd ensemble.  Eersteklasconcerten is voor kinderen van het eerste leerjaar en hun leerkrachtenMusiMatrix is de internationale …

    Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor Lees verder »