Antwerp Queer Choir zoekt stemmen uit de queer community die samen willen zingen in een koor!

Danny de Jong en Isaak Duerinck, (muziek)theatermakers en Art Educator in Residence bij DE SINGEL in 2023, richten dit jaar het Antwerp Queer Choir op.

Tussen februari en april 2023 werken we in repetities en workshops toe naar een toonmoment op vrijdag 19 mei 2023 op een queer happening in DE SINGEL.

Onze stem kan een instrument zijn, een uithangbord, een megafoon, een wapen. Hoe ga jij als queer persoon om met je stem? Logopediste en stemtherapeute Katrien Eerdekens, die in haar praktijk Find Your Voice werkt met stem in transitie, staat ons bij in het zoeken naar een gezond en persoonlijk stemgebruik. Tijdens de sessies zoeken we de kracht op van het samen zingen, maar houden daarbij zoveel mogelijk rekening met individuele grenzen en mogelijkheden.

Ervaring met zingen/performen of het kunnen lezen van partituren is absoluut geen must! We leggen de focus op jouw relatie met je stem en vooral op het plezier en ontmoeting. Antwerp Queer Choir is een veilige plek waar je compromisloos jezelf kan zijn en waar je je (zang)stem luidkeels mag laten horen.

Deelname = gratis. De repetities vinden steeds plaats in Antwerpen. Als je niet in Antwerpen woont, kunnen je reiskosten (deels) vergoed worden. 

Zin om mee te zingen?

Ben je tussen 14 en 104 jaar oud?

Ben je beschikbaar op zaterdag 18 februari (van 12.30 tot 16.00 uur), maandagen 27 februari, 6, 13 & 20 maart, 3, 17 & 24 april en 1, 8 & 15 mei (van 19.00 tot 21.00 uur), donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023?

De workshops zijn open to all. 

Geef ons een seintje als je extra assistentie nodig hebt om deel te nemen.

Stuur voor 7 februari 2023 een mailtje naar (antwerpqueerchoir@hotmail.com).

Stel jezelf voor in een paar zinnen, of maak een korte video. Vertel ons bijvoorbeeld:

 • of je al ervaring hebt met zingen?
 • wat je tof lijkt aan het zingen in een koor?
 • welk nummer jij graag onder de douche zingt, of in de auto? 
 • wat je favo queer anthem is?
 • of een bepaalde artiest of nummer een rol speelde bij het ontdekken van je (queer) identiteit?

Aanmeldingen 

antwerpqueerchoir@hotmail.com 

Dit project is een samenwerking van Musica Impulscentrum, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en DE SINGEL.

 • Art Educator in Residence

  Art Educator in Residence

  Art Educator in Residence (AER) is een talentontwikkelingstraject van Musica Impulscentrum, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel Internationale Kunstcampus.  Samen creëren we een context waarin jonge kunstenaars uit de educatieve opleidingen muziek, dans en drama van het KCA ondersteuning krijgen bij de ontwikkeling van nieuwe formats voor kunsteducatie en  publieksparticipatie. Dit gebeurt binnen het opleidingsonderdeel ‘Masterproef …

  Art Educator in Residence Lees verder »


 • Art Educator in Residence 2022-2023
  Voorstelling: vrijdag 19 mei 2023

  Art Educator in Residence 2022-2023

  Danny de Jong en Isaak Duerinck zijn met hun onderzoeksproject “Antwerp Queer Choir” geselecteerd voor Art Educator in Residence voor het academiejaar 2022-2023. Zij willen met dit project onderzoeken hoe samenzang een empowering effect kan hebben op mensen uit een queer community en hoe de eigen stem ontdekt en gebruikt kan worden als krachtig expressiemiddel. …

  Art Educator in Residence 2022-2023 Lees verder »