heardrops #12

hEAR DROPS #12: CITY LAYERS

De 12de aflevering van onze educatieve animatiereeks hEAR DROPS doet je stilstaan en luisteren naar de vele geluidslagen die je dagelijks in een stad tegenkomt.

Elke stad is een rijke soundscape die bruist van het leven. Je wordt er uitgenodigd om aandachtig te lusiteren. Vaak merk je niet eens op hoeveel klanken je door elkaar hoort! Het verkeer, het geroezemoes, maar ook de vogels, een huilende baby, loeiende sirenes.

Zet je neer op een bankje, en sluit je ogen. Begin met luisteren, en verschuif je aandacht tussen de verschillende lagen van geluid die je hoort. Zo geraak je meer bewust van de geluiden om je heen, elk verbonden met andere levensdraden.
Neem diep adem, sluit je ogen, en LUISTER.. naar de ‘City Layers’.

Leuk weetje: de kleuren die in dit filmpje werden gebruikt zijn geïnspireerd door Vincent van Gogh’s schilderij ‘L’Oise à Auvers’ (1890).

  • hEAR DROPS

    hEAR DROPS

    Een online aanbod van geanimeerde beeldverhalen zonder woorden, voor een publiek van kinderen, ouders en leerkrachten. Elk filmpje bevat een dosis speelse ideeën rond klank en muziek die uitnodigen tot fijnzinnige en zintuiglijke interactie. Alle oefeningen worden veelvuldig getest in onze praktijk. Bij elke aflevering hoort ook een artlink, die verwijst naar de brede wereld …

    hEAR DROPS Lees verder »