hEAR DROPS #13: RULE THE RULER

In hEAR DROPS #13 ga je aan de slag met een alledaags voorwerp waarin heel wat verrassende geluiden schuilen: de meetlat.

Een handeling die je misschien elke dag verricht kan toch de inspiratie vormen tot het maken van muziek. Een eenvoudig voorwerp dat je gewoon in je omgeving vindt, kan je gebruiken om geluiden te maken. Als je één geluid blijft herhalen, heb je al een muzikale sequentie. En je zal zien: na verloop van tijd begint je omgeving spontaan begint mee te spelen.

hEAR DROPS #13 ‘Rule the Ruler’ verkent de muzikale mogelikjheden van een simpele meetlat. Het zal je verbazen hoeveel verschillende geluiden je kan maken: doe de lat trillen tegen de tafel, schuif hem heen en weer, gebruik een elastiekje als gitaarsnaar.. de mogelijkheden zijn eindeloos. En iedereen in de klas heeft ook zo’n lat, dus al gauw heb je een heus meetlatorkest! 

Elke hEAR DROPS wordt vergezeld van een ‘Artlink’ naar een bekend kunstwerk of kunstenaar. Dit keer is dat M.C. Escher, de meester van meetkundige illusies.

  • hEAR DROPS

    hEAR DROPS

    Een online aanbod van geanimeerde beeldverhalen zonder woorden, voor een publiek van kinderen, ouders en leerkrachten. Elk filmpje bevat een dosis speelse ideeën rond klank en muziek die uitnodigen tot fijnzinnige en zintuiglijke interactie. Alle oefeningen worden veelvuldig getest in onze praktijk. Bij elke aflevering hoort ook een artlink, die verwijst naar de brede wereld …

    hEAR DROPS Lees verder »