IYAP ’22: DE LAUREATEN

De nieuwe lichting artiesten voor de ‘International Young Artist’s Presentation’ editie 2022 is bekend. Op 20 augustus zullen op het festival Laus Polyphoniae de volgende namen aantreden: BREZZA, PassiSparsi, Anacronía, Giesta, Parnassus Quartet, en Flutes & Frets Duo.

Met een IYAP-dagticket mist u niets van dit jonge geweld en hun muzikale kunnen.

Bestel het IYAP-dagticket

Elk jaar selecteren Musica en AMUZ een aantal veelbelovende jonge ensembles voor de ‘International Young Artist’s Presentation’ (IYAP). Dit coaching traject vindt plaats in het kader van het zomerfestival voor Oude Muziek Laus Polyphoniae. Raquel Andueza en Robert Hollingworth begeleiden de ensembles naar een creatieve en vernieuwende presentatie voor hun uitvoering van traditionele muziek. Uiteindelijk treden de geselecteerde artiesten aan op een concertdag tijdens het festival.

Maak kennis met onze laureaten!

BREZZA
10.00 uur

BREZZA werd opgericht aan de Schola Cantorum in Bazel en legt zich toe op 17de- en 18de-eeuwse kamermuziek. Hun preludes nemen je mee op een spannende muzikale trip, met ruimte voor improvisatie.

brezzaensemble.com

Info & tickets

PassiSparsi
11.00 uur

In Cantar per scherzo presenteert het vocale kwartet PassiSparsi de humoristische, ironische en zelfs satirische kant van de renaissancekunst, aan de hand van liederen van Orlandus Lassus.

Info & tickets

Anacronía
12.00 uur

Het jonge Spaanse ensemble Anacronía gaat op zoek naar muzikale anachronismen in de muziekgeschiedenis, en de breuklijnen tussen verschillende stijlen en veranderingen.

anacroniaensemble.com

Info & tickets

Giesta
14.00 uur

Giesta selecteert muziek van de 12de-eeuwse monodie tot de 16de-eeuwse driestemmige composities. Dat resulteert in een muzikale reis langs de pelgrimsroute, met zowel religieuze muziek als wereldlijke traditionele liederen.

@giestaduo

Info & tickets

Parnassus Quartet
15.00 uur

Parnassus Quartet is een strijkensemble gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk. Hun uitvoering van Schumanns strijkkwartet werpt een nieuw licht op wat we meestal horen, met een fris muzikaal discours.

@PassiSparsiensemble

Info & tickets

Flutes & Frets Duo
16.00 uur

Het Britse duo bespeelt zowel de moderne als de historische varianten van hun instrument. Zo kunnen ze getrouw een breed repertoire van muziek voor fluit en tokkelinstrumenten vertolken, van de Middeleeuwen tot de 21ste eeuw.

flutesandfretsduo.com

Info & tickets

  • IYAP

    IYAP

    De International Young Artist’s Presentation geeft jonge artiesten en ensembles een duwtje in de rug op de internationale scène van de historische muziekpraktijk. De geselecteerde vocalisten en muzikanten worden intensief begeleid en gecoacht door internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een podium tijdens het oude muziekfestival Laus Polyphoniae.