De nieuwe hEAR DROPS video: Paperwork

Papierwerk is saai? Niet bij Musica! Onze nieuwe hEAR DROPS video #11 maakt van ‘Paperwork’ een spel met papier. 

Papier is een materiaal dat zich uitstekend leent tot het maken van allerlei geluiden. Je kan experimenteren met verschillende soorten papier, of allerlei manieren om geluid te maken: frommelen, ritselen, scheuren en schuren.. . Je kan beginnen met een enkele klanktextuur, om dan te evolueren naar meerdere lagen of ritmische structuren.

Zoals altijd bij hEAR DROPS is er maar één regel: geen regels, enkel luisteren, nadoen, reageren, zelf proberen en nieuwe composities maken. De filmpjes dienen om de interactie tussen kinderen en volwassenen op gang te brengen, op een speelse en laagdrempelige manier. Een ‘artlink’ naar een reeds bestaand werk levert verdere inspiratie.

Bekijk hier hEAR DROPS #11:

  • hEAR DROPS

    hEAR DROPS

    Een online aanbod van geanimeerde beeldverhalen voor een publiek van kinderen, ouders en leerkrachten. Elk filmpje bevat een dosis speelse ideeën rond klank en muziek die uitnodigen tot fijnzinnige en zintuiglijke interactie. Alle oefeningen worden veelvuldig getest in onze praktijk. Bij elke aflevering hoort ook een artlink, die verwijst naar de brede wereld van de …

    hEAR DROPS Lees verder »