Maak kennis met Erasmus+ SenseSquared

De website voor het Erasmus+ project SenseSquared staat nu online. In de loop van dit project zullen zes Europese partners oefeningen, achtergronden, tools en kits ontwikkelen voor de groei van een sensitieve en artistieke attitude in onderwijs en samenleving.

Musica is de zeer trotse coördinator van dit samenwerkingsproject tussen zes toegewijde partners, waaronder de kunstenaarscollectieven Companhia de Música Teatral (Portugal) en Sisters Hope (Denemarken), het Nederlandse kunstencentrum Marres en de universiteiten van Stavanger (Noorwegen) en Maastricht (Nederland).

SenseSquared wil vooral aantonen dat een sensitieve en artistieke attitude nieuwe en onverwachte perspectieven kan openen voor alle vormen van educatie en onderwijs. Een dergelijke attitude heeft een duurzame en heilzame impact op het individuele niveau, en is bovendien bevorderlijk voor diepgaand leren.

Hoe verhouden we ons als mens tot de wereld en tot elkaar? Hoe kunnen kunstenaars, onderzoekers, leraren en kinderen samen vorm geven aan het onderwijs waar onze samenleving nood aan heeft? Dit zijn enkele van de belangrijkste vragen die tijdens het project worden onderzocht.

Onze verse website vertelt je alles wat je moet weten over het project, maar ook over de komende activiteiten, evenementen en samenwerkingen. Voor dit project liet Musica een origineel kunstwerk maken door de Belgische kunstenaar Stefaan Beeckaert, die ook het campagnelogo heeft ontworpen.

Ontdek hier de SenseSquared website!

SenseSquared is een partnerproject van Musica (projectcoördinator) en Companhia de Música Teatral, Sisters Hope, Marres House for Contemporary Culture, Stavanger University en Maastricht University.

SenseSquared is een Erasmus+ project mede gefinancierd door de Europese Unie.

  • SenseSquared

    SenseSquared

    Connect III Zes Europese partners werken samen rond de centrale vraag: hoe kan een zintuiglijke benadering en artistieke attitude in de opvoeding leiden tot een wereld met meer verbondenheid en duurzaamheid? Via artistieke interventies en workshops willen we aantonen dat deze benadering de kern van alle onderwijs kan en zelfs moet worden. Een zintuiglijke en …

    SenseSquared Lees verder »