Radio Forest
Amy Franceschini & Stijn Schiffeleers

/ Koen Deprez

2009

Radio Forest werd oorspronkelijk ontworpen als radiostudio om de sferen van het bos de wereld in te sturen. Kunstenaar Koen Deprez transformeerde het paviljoen door het te halveren en er een glazen band tussen te plaatsen. Het verhaal van de Bremer Stadsmuzikanten ligt aan de basis van de artistieke ingreep.

In Radio Forest klinken permanent soundscapes van beloftevolle geluidskunstenaars. Je kan er ook een aantal mobiele klankinstallaties zien, zoals Muziekdozen (2005) van Moniek Darge, FluisterOren (2005) van Baudouin Oosterlynck en Musiscopes (2007) van Eric Van Osselaer.

Tegelijkertijd dient het paviljoen ook als infopunt voor bezoekers en als uitvalsbasis voor de rondleidingen en andere activiteiten in Het Klankenbos. Via een digitale zuil kan je een plattegrond raadplegen, soundscapes beluisteren, reacties achterlaten, enz.

Het infopunt is dagelijks toegankelijk van 8.00 tot 18.00 uur. Licht en geluid zijn er dagelijks van 8.00 tot 22.00 uur.

Amy Franceschini (US) richtte Futurefarmers op, een artiestencollectief met een internationaal erkend artist-inresidence programma. Stijn Schiffeleers (BE) onthult in zijn creaties de subtiliteit van het leven. Hij is medeoprichter van Boutique Vizique.

Koen Deprez (°1961 – BE) studeerde aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. Hij runt samen met Monique Verelst het bureau Deprez&Verelst dat zich toelegt op architectuur en interieur. Tijdens zijn studies liep hij stage bij o.m. Rem Koolhaas in Rotterdam en Alessandro Mendini in Milaan. Hij is lid van het Willem Frederik Hermans Instituut in Amsterdam en geeft les aan de Hogeschoool Sint-Lukas in Gent en Brussel. Koen Deprez schreef mee aan verscheidene boeken en realiseerde vele exposities, architectuur- en kunstprojecten in binnen- en buitenland.