SoundMine

Een internationale stage voor compositie en creatie onder leiding van kunstenaars en docenten van topniveau. Een groep veelbelovende jonge componisten verleggen vijf dagen lang de grenzen van hun eigen muzikale verbeelding, met deskundige coaching die hun compositorische kwaliteiten helemaal helpen ontplooien. Verkennen van nieuwe stijlen, en experimenten met improvisatie en notatie worden stevig aangemoedigd. Tijdens de stage wordt ook de verbinding aangegaan tussen akoestische instrumenten en electronica.

En er is meer: de componisten krijgen de kans om live repetities én een uitvoering van hun eigen werk mee te maken. Uiteindelijk wordt de hele week toegewerkt naar een showcase waar alle composities worden uitgevoerd.

praktisch

Deelnemers: Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen met een grondige kennis van muziek en een passie voor componeren en creëren.

De inschrijvingsperiode wordt elk voorjaar aangekondigd via de kanalen van Musica en haar partners.
Het aantal plaatsen is beperkt. De selectie wordt gemaakt door Musica en de coaches, op basis van het profiel, de persoonlijke motivatie, en het ingezonden werk (audio, video of score).

SoundMine is een MUSICA samenwerking met:
HERMESensemble
Centre Henri Pousseur
JOWest
Antwerp Symphony Orchestra

  • SoundMine 2022

    Elk jaar organiseert Musica de compositiestage SOUNDMINE, in samenwerking met HERMESensemble en Centre Henri Pousseur. In de prachtige omgeving van Landcommanderij Alden-Biesen krijgt een groep jonge componisten een week lang deskundige coaching om hun compositorische kwaliteiten helemaal te ontplooien. Verkennen van nieuwe stijlen, en experimenten met improvisatie en notatie worden stevig aangemoedigd. Tijdens de stage …

    SoundMine 2022 Lees verder »