Time Flies
Erik Vallbo

2022

Time Flies is een interactieve geluidssculptuur die speelt met onze perceptie van tijd door zand en geluid als belangrijkste bronnen te gebruiken. De installatie is zo geconstrueerd dat het lijkt op een combinatie van een zandloper en een wijzerplaat. De toeschouwer wordt uitgenodigd om het in beweging te brengen met behulp van het omringende zand. In onze perceptie kan de tijd sneller of langzamer gaan en soms zelfs (bijna) volledig stilstaan. Door zand te gebruiken om de ervaring van tijd te materialiseren, verandert ons lineaire tijdsbesef in een illusie – voornamelijk gecreëerd door onze eigen gedachten.

Time Flies is een project van Musica Impulscentrum (concept, ontwikkeling en coördinatie) in co-creatie met Studio Vallbo, Scoutsrally en C-TAKT. Een reeks participatieve workshops rond het project werd georganiseerd in samenwerking met Akindo vzw. Dit project werd mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap. De sculptuur werd geconstrueerd door Spereco en Breetec International. Deze installatie is een concept van Musica Impulscentrum met de steun van Gemeente Pelt & Provinciaal Domein Dommelhof.

Erik Vallbo (SE) is een kunstenaar gevestigd in Stockholm met een focus op experimenteel design. Zijn projecten ontstaan via artistiek onderzoek en een experimenteel en speels proces dat de neiging heeft zich open te stellen voor het onverwachte en ongeziene.