Little Nature tijdens Walden Festival 2024 – i.s.m. Soundcamp

Multimodaal Participatief Project

Little Nature is een innovatief project dat deelnemers uitnodigt om deel te nemen aan een open workshop waarin een micro-radiostation wordt ontwikkeld. Samen met twee ervaren artiesten van Soundcamp, zullen we de geluiden van Het Klankenbos in Pelt en de diverse ruimtes rond het Walden Festival in Brussel onderzoeken. Van de natuurlijke omgevingen tot de dynamische geluiden van het festival zelf – alles komt aan bod.

Tijdens deze activiteit zullen deelnemers samen met Soundcamp leren hoe ze field transmitters, microfoons en andere sensoren kunnen maken. Deze worden geplaatst in gebouwen, vijvers en andere minder gehoorde plekken om live-geluiden vast te leggen. Deze geluiden worden vervolgens beschikbaar gesteld voor collectief luisteren in het radiostation en zijn buiten de openingstijden ook online te beluisteren. Zo stimuleren we informele gesprekken over de rol van klank in zowel stedelijke als rurale gebieden, en onderzoeken we de overeenkomsten en verschillen tussen deze geluiden.

Little Nature biedt een speelse en kritische plek voor het luisteren naar en creëren van geluiden, en voor het voeren van gesprekken en discussies over klank-ecologieën, ritmische analyse, micro FM en creatieve, participatieve technologieën. Het is een unieke kans om je horizon te verbreden en nieuwe perspectieven te ontdekken in de wereld van geluid.

In het kader van Sounds Now, mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

Voor wie

Voor iedereen die geïnteresseerd is in geluid en de manieren waarop we onze omgeving auditief kunnen beleven, of je nu een doorgewinterde professional bent of gewoon nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen

Programma

Vrijdag 12 juli 2024: workshop in Het Klankenbos te Pelt onder begeleiding van Soundcamp
Zaterdag 13 juli 2024: workshop in Brussel
Zondag 14 juli 2024: presentatie van de resultaten tijdens Walden Festival (live verbinding met Het Klankenbos)

Wanneer

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli 2024

Waar

Het Klankenbos, Pelt en Brussel (locatie t.b.a.)

© Lore Fereyn

Multimodaal Participatief Project

Deze productie, gepresenteerd op het Waldenfestival, betrekt het publiek rechtstreeks bij het creatieve proces door middel van een DIY-instrument. De muzikale werken worden gecreëerd door lokale gemeenschappen die nieuw zijn op het gebied van muziek, in samenwerking met kunstenaars. Het doel? Een artistiek resultaat van hoge kwaliteit is mooi, maar de prioriteit is het creëren […]

Bekijk project