Publicaties

Boekpublicatie ‘Doors of Listening’

Sinds oktober 2020 maakt Doors of Listening deel uit van de permanente collectie in Het Klankenbos. Deze meerstemmige klankinstallatie werd gemaakt door de families, kinderen en bewoners van het opvangcentrum in de grensgemeente Pelt (BE), samen met de internationale kunstenaar Félix Blume. Nu is er het gelijknamige boek dat dieper ingaat op het verhaal van de bewoners. Samen met onderzoeker Christos Carras (executive director van Onassis Stegi) en Félix Blume reflecteren de bewoners over de kracht van samenwerking binnen kunst, en de diepere betekenis daarvan die het kunstwerk zelfs kan overstijgen.

Bekijk hier een preview.

Het boek is te koop voor 15 euro. Bestel hier je exemplaar.

Dichtbundel ‘Het laat zich niet vangen’

Naar aanleiding van de 10de verjaardag van Het Klankenbos in 2015 werden dichters uit Vlaanderen en Nederland opgeroepen te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Uit het overweldigende aantal inzendingen selecteerde een jury acht klankgedichten die een permanente plaats kregen in Het Klankenbos en werden opgenomen in een thematische publicatie getiteld ‘Het laat zich niet vangen – Gedichtenparcours 10 jaar Klankenbos’.

De poëziebundel is te koop bij Uitgeverij P voor 12,50 euro (exclusief verzendkosten). Bestel de dichtbundel.

Klankenbos catalogus

De Klankenbos catalogus is een prachtige publicatie die je alles vertelt over de collectie en de kunstenaars. Je krijgt inzicht in de ideeën achter de werken en de technische hoogstandjes die ze soms herbergen. Alles wordt geïllustreerd met knappe foto’s en schetsen van de kunstenaars. In de publicatie vind je ook een aantal ‘earpieces’ van David Helbich, composities die de lezer aanzetten tot (anders) luisteren.

De Klankenbos catalogus is niet langer actueel. Bekijk hier een preview.

Bestel de Klankenbos catalogus.