Klanken van de Toekomst – DJ/Producers Project

Tabloo Sounds Now

Ontdek de toekomstige klanken van Dessel: een uniek concert

Op 29 mei nodigen wij je uit voor een buitengewoon concert waar de toekomst van Dessel tot leven komt door muziek. Klanken van de Toekomst is het resultaat van een DJ/Producers Project dat de creatieve geesten van onze jonge talenten viert en toont hoe Dessel zou kunnen klinken over 300 jaar. Het concert is het hoogtepunt van dit innovatief project dat muziek, technologie en milieubewustzijn samenbrengt.

Leerlingen van Academie Muziek en Woord AMW MOL ondernemen onder leiding van ervaren DJ/Producers een fascinerende reis door geluid. Tijdens twee workshops, verzorgd door Musi-co, mengen ze bestaande geluiden van Dessel met hun eigen composities en halen deze door een geavanceerde AI-engine om een toekomstvisie van Dessel in muziek te vangen.

De termijn van 300 jaar is gekozen vanwege zijn betekenis voor de tijd die nodig is voor laagradioactief afval om veilig af te breken, een proces dat nu plaatsvindt op de Tabloo-site. Het project dient als een brug tussen het heden, de toekomst en de lange geschiedenis van onze gemeenschap, terwijl het bewustzijn over de langetermijneffecten van ons handelen op het milieu en de samenleving wordt vergroot.

Dit DJ/Producers Project is een initiatief van Musica Impulscentrum en Tabloo, in samenwerking met Academie Muziek en Woord AMW MOL, Musi-co, Stora en gemeente Dessel, in het kader van Sounds Now, mede gefinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.

Traject

Start project: maandag 19 februari 2024
Workshops in Academie Muziek en Woord AMW MOL: woensdag 21 & 28 februari en 17 & 24 april 2024
Workshops verzorgd door Musi-co: woensdag 6 en 13 maart 2024, telkens van 16.00 tot 19.00 uur
Try-out: woensdag 29 mei 2024 om 14.00 uur
Concert: woensdag 29 mei 2024 om 15.30 uur

Wanneer

Start project: maandag 19 februari 2024
Concert: woensdag 29 mei 2024 om 15.30 uur

Waar

Centrumplein in Tabloo, Dessel

Tabloo

Musica gaat een duurzame samenwerking aan met bezoekerscentrum Tabloo in Dessel. Dit is een verbindende ontmoetingsplek die tot stand kwam uit een co-design met lokale partners. Musica zal er participatieve muziek- en klanktrajecten opzetten, waarbij tijd en de verbinding tussen verschillende generaties centraal staan.

Bekijk project
© Marc Ras

Sounds Now

Musica is projectleider en partner van Sounds Now, een groot samenwerkingsproject tussen negen internationale muziekfestivals en culturele centra. Samen stimuleren we curatoren om de diversiteit op te zoeken en willen we de machtsverhoudingen in de muziek- en klankkunst veranderen. Sounds Now wordt ondersteund door het Creative Europe-programma van de Europese Unie.

Bekijk project