One Thousand Birds in Dessel

Tabloo SenseSquared

De installatie One Thousand Birds is het hoogtepunt van een proces waarbij kinderen en volwassenen samen aan het vouwen gingen. De vogeltjes uit binnen- en buitenland vormen een zwerm als symbool voor het verlangen naar een betere wereld. Deze papieren ‘orizuros’ (kraanvogels), gemaakt volgens de kunst van origami, zijn volgens de Japanse traditie een symbool van vrede en geluk: vouw je er 1000, dan zou jouw wens uitkomen.

We nodigen je uit om naar de vogels te luisteren en zorg te dragen voor onze kwetsbare planeet. Maak je eigen kraanvogel en sluit je aan bij ons collectieve verlangen naar een betere wereld.

De installatie is het resultaat van het project z.Lab – One Thousand Birds, een online training over kunst voor kinderen. Dit project maakt deel uit van het Erasmus+ project SenseSquared, een samenwerking tussen Musica Impulscentrum (BE), Companhia de Música Teatral (PT), Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur (NL), Sisters Hope (DK), Stavanger University (NO) en Maastricht University (NL).

Wanneer

Van 28 april tot 5 juni 2024, woensdag tot vrijdag telkens van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Waar

Bezoekerscentrum Tabloo, Dessel

Tabloo

Musica gaat een duurzame samenwerking aan met bezoekerscentrum Tabloo in Dessel. Dit is een verbindende ontmoetingsplek die tot stand kwam uit een co-design met lokale partners. Musica zal er participatieve muziek- en klanktrajecten opzetten, waarbij tijd en de verbinding tussen verschillende generaties centraal staan.

Bekijk project

SenseSquared

Bij Musica geloven we dat we het meeste bereiken door de juiste mensen met elkaar te verbinden. Daarvoor dient ons onderzoeksproject CONNECT, dat experten, leerkrachten en uitvoerende kunstenaars met elkaar in contact brengt. CONNECT richt zich op de praktische verschillen tussen kunst en educatie en wil die overbruggen. Zo leggen we het verband tussen de […]

Bekijk project