Project

SenseSquared

Bij Musica geloven we dat we het meeste bereiken door de juiste mensen met elkaar te verbinden. Daarvoor dient ons onderzoeksproject CONNECT, dat experten, leerkrachten en uitvoerende kunstenaars met elkaar in contact brengt. CONNECT richt zich op de praktische verschillen tussen kunst en educatie en wil die overbruggen. Zo leggen we het verband tussen de muziek en gewoontes van vroeger en nu, tussen praktijk en theorie, tussen creativiteit en vaardigheid.

CONNECT III: SenseSquared

Als je kinderen artistiek en zintuiglijk opvoedt, wordt de wereld dan een betere plek? Duurzamer en sterker verbonden? Zes Europese partners, waaronder Musica, werken samen aan het beantwoorden van die vraag. Via artistieke interventies en workshops willen we laten zien dat deze aanpak de kern van alle onderwijs kan en zelfs moet worden.

Met je zintuigen kunst beleven, dat maakt je leven vrolijker en voller. Het kan een diepe en blijvende indruk op je maken. Zintuiglijk kunst beleven zorgt niet alleen voor een diepgaand leerproces, maar is ook makkelijk aan te sluiten op het standaard schoolprogramma.

Met SenseSquared willen we aantonen dat deze aanpak:

  • makkelijk te begrijpen én toe te passen is
  • compatibel is met bestaande leerprogramma’s
  • de interactie tussen kinderen en leerkrachten op een toffe manier versterkt
  • diep en intuïtief aansluit bij de menselijkheid van kinderen én leerkrachten
  • enorm bijdraagt aan motivatie en leerplezier

SenseSquared biedt een praktijkgerichte en eenvoudige aanpak met leuke, uitdagende oefeningen, contexten, tools en kits.

SenseSquared is een samenwerking tussen Musica Impulscentrum (BE), Companhia de Música Teatral (PT), Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur (NL), Sisters Hope (DK), Stavanger University (NO) en Maastricht University (NL).