Training the Senses

SenseSquared

Hoe kunnen we een artistieke houding in de klas faciliteren?

Marres organiseert een driedaags Training the Senses event vanuit het SenseSquared-project voor het onderwijs. Training the Senses bestaat uit interactieve workshops op het snijvlak van kunst en wetenschap met betrekking tot het krijgen van belichaamde kennis. Deze inspiratietraining is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwijs en met name vanuit creativiteit en vernieuwde blik naar de huidige onderwijs-praktijk willen kijken.

Van 4 tot en met 6 juni 2024 worden er workshops georganiseerd door Europese partners van het Erasmus+ SenseSquared project. Zes Europese culturele instellingen en universiteiten hebben samengewerkt in een onderzoek naar het gebruiken van een artistieke benadering voor een duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

De workshops zijn bedoeld voor Europese docenten en pedagogisch medewerkers uit het primair, voortgezet en hoger onderwijs en zullen plaatsvinden bij Marres. Elke dag kunnen geïnteresseerden deelnemen tussen 16.00 en 19.00 uur. Het programma is iedere dag anders.

Bij Training the Senses zijn de workshops interactief en praktisch, gevolgd door theoretische achtergronden en onderzoek. De duur van 1 workshop is 75 minuten, er zijn 2 workshops per dag te volgen.

SenseSquared is een samenwerking tussen Musica Impulscentrum (BE), Companhia de Música Teatral (PT), Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur (NL), Sisters Hope (DK), Stavanger University (NO) en Maastricht University (NL).

Schema

16.00-16.15 uur: Welkom en introductie
16.15-17.30 uur: Eerste workshopronde
17.35-18.50 uur: Tweede workshopronde
19.00 uur: Bijeenkomst en afsluiting in de tuin van Marres met hapjes, drankjes en gesprekken

Kostprijs

Deelname is gratis.

Inschrijven

Meld je aan via educatie@marres.org of ilse.vanlieshout@marres.org

Wanneer

Dinsdag 4 tot en met donderdag 6 juni 2024

Waar

Marres, Maastricht, Nederland

SenseSquared

Bij Musica geloven we dat we het meeste bereiken door de juiste mensen met elkaar te verbinden. Daarvoor dient ons onderzoeksproject CONNECT, dat experten, leerkrachten en uitvoerende kunstenaars met elkaar in contact brengt. CONNECT richt zich op de praktische verschillen tussen kunst en educatie en wil die overbruggen. Zo leggen we het verband tussen de […]

Bekijk project