Nieuws

hEAR DROPS SenseSquared

hEAR DROPS #17: Cradle (of) Art

De nieuwe hEAR DROPS video Cradle (of) Art focust op de interactie tussen ouder en kind. Contact maken met pasgeboren baby’s draait om muzikaliteit.

Spelend met de stem, gebaren en mimiek communiceren baby en opvoeder de belangrijkste aspecten van het leven, namelijk samenhorigheid en relaties. De melodie van de stem, de polsslag en het ritme, de dynamiek van het menselijk gedrag geven de kleine baby zin lang voordat hij verbale communicatie begrijpt. Deze muzikale gesprekken zijn de meest natuurlijke manier om zich als mens uit te drukken. De baby wordt een gelijkwaardige partner die zijn aangeboren muzikaliteit gebruikt om te imiteren, maar ook om te creëren door te spelen met geluid, melodie en ritme. De baby imiteert niet alleen, maar neemt ook initiatief.

Elke hEAR DROPS wordt vergezeld van een ‘Artlink’ naar een bekend kunstwerk of kunstenaar. Dit keer is dat de dialoog tussen de gitaar en de sax in “Lily was here”, een duidelijk voorbeeld van vraag-en-antwoordspel.

Deze aflevering is het resultaat van een samenwerking tussen Musica en de Universiteit van Stavanger in het kader van het Erasmus+ project SenseSquared, mede gefinancierd door de Europese Unie.

In de kijker