Nieuws

OORtreders Festival

Een uniek participatieproject voor amateurhoornisten

Ontdek Across the Distance

Ben jij een gepassioneerde hoornist? Musica Impulscentrum nodigt jou uit om deel te nemen aan het participatieproject Across the Distance in het kader van het OORtreders Festival van 18 tot 20 oktober 2024.

Dit project, geïnspireerd door de visionaire compositie van de Amerikaanse meester John Luther Adams, is doordrenkt van de zoektocht naar authenticiteit en verbinding. Adams’ meesterwerk Across the Distance voor 8 hoorns, nodigt deelnemers uit om samen te smelten met de natuur en de ruimte, terwijl ze een krachtige boodschap van eenheid overbrengen.

Tussen 24 en 32 gepassioneerde hoornisten zullen onder de vakkundige begeleiding van het Korpus Kwartet deze indrukwekkende compositie instuderen. De climax van ons avontuur? De uitvoering ervan tijdens OORtreders Festival op zaterdag 19 oktober 2024 om 18.00 uur, temidden van Het Klankenbos te Pelt.

Voor wie

24 tot 32 (amateur)hoornisten: leerlingen vanaf de derde graad, hoornisten die actief zijn in harmonieën of fanfares, studenten conservatoria en zelfs professionals. Kortom allen  die de passie en vastberadenheid bezitten om deel te nemen aan dit unieke project)

Wanneer

13 oktober 2024: repetitie van 14.00 tot 16.00 uur
19 oktober 2024: repetitie vanaf 13.00 uur + uitvoering om 18.00 uur

Waar

Het Klankenbos, Pelt

Inschrijven

Wil je deelnemen? Schrijf je nu in via ons inschrijfformulier. Maar wacht niet te lang – inschrijvingen zijn open tot eind juni!

Naast de onbeschrijfelijke ervaring om deel uit te maken van dit buitengewone project, ontvangen deelnemers ook gratis toegangstickets voor een aantal voorstellingen van het OORtreders Festival.

Meer informatie

Neem gerust contact op met Stijn Boeve, artistiek coördinator bij Musica, via stijn@musica.be.

In de kijker