Project

Parcours

Ga je mee op tour? Babelut Parcours is een muzikale ontdekkingsreis voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Artiesten en muzikanten nemen de kinderen en hun ouders/begeleiders mee op een belevingstraject boordevol muzikale interactie, muziektheater en klankinstallaties. Zo prikkelen we alle zintuigen en zetten we de jonge oren op scherp.

Tweejaarlijks werken we samen met een centrale artiest, ensemble of componist om een totaalomgeving te creëren waarin voorstellingen, installaties en workshops naadloos in elkaar overvloeien. Een format op maat van jonge gezinnen, waarbij kinderen van 0 tot en met 5 jaar elk op hun niveau worden geprikkeld en aangemoedigd om actief deel te nemen. De jonge bezoekers worden zelf kleine kunstenaars en een inspiratiebron voor de acteurs, muzikanten, dansers, …

Het was heel mooi om te zien hoe Marit eerst heel onwennig, wat gespannen en afwachtend keek wat er ging gebeuren. Naarmate de try-out vorderde raakte ze steeds meer en meer op haar gemak en begon op het einde zelfs mee te bewegen op de muziek. Na de voorstelling kon ze verschillende elementen uit de voorstelling zelf uittesten. Ze vond het zo leuk dat ze niet meer naar huis wilde.

Marielle (mama van Marit, 4 jaar) na de try-out op 3 juli 2021 in Provinciaal Domein Dommelhof (Pelt)

Babelut Parcours is een concept van Musica Impulscentrum. @ASTRA is een coproductie van Musica en C-TAKT.

Activiteiten