Nieuws

Parcours

Een terugblik op Babelut Parcours ZIMZUM

In Babelut Parcours ZIMZUM wanen kleine kinderen zich groot en grote mensen zich klein. Door plooien en rekken, vouwen en strekken, raakt alles uit proportie.

Babelut Parcours is een tweejaarlijks muzikaal belevingsparcours voor kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun (groot)ouders. Internationale artiesten nemen de deelnemers mee in een ontdekkingstocht vol muziek, klankinstallaties en vooral veel interactie. Passief deelnemen is géén optie: de jonge bezoekers worden zelf kleine kunstenaars en een inspiratiebron voor de acteurs, muzikanten en dansers.

Samen met muzikaal ensemble Down The Rabbit Hole, dramaturg Koen Haagdorens, componist Frédéric Verrières en theatermaker Tina Heylen ontwikkelen we een gloednieuw muzikaal belevingsparcours als opvolger voor IGLO en GOUD: Babelut Parcours ZIMZUM, waarin we auditief en visueel in en uitzoomen, van indrukwekkend tot intiem en weer terug.

Tijdens de voorstelling transformeert de scenografie voortdurend. Verplaats je van een grote ruimte gevuld met levendige electronics naar een kleine kamer met intieme melodie, en weer terug. Het visuele en muzikale spel van de artiesten prikkelt al je zintuigen. Daarnaast stimuleert het de allerjongsten om zelf op ontdekking te gaan en actief deel te nemen aan Babelut Parcours ZIMZUM.

ZIMZUM is een coproductie van Musica met C-TAKT, ensemble Down The Rabbit Hole, dramaturg Koen Haagdorens, componist Frédéric Verrières en theatermaker Tina Heylen.

In de kijker