Nieuws

hEAR DROPS

hEAR DROPS #21: Singing the Game

De nieuwste hEAR DROPS video Singing the Game focust op de stem. Gedurende de dag maken we vaak allerlei expressieve geluiden, omdat we onze stem gebruiken om onze activiteiten te ondersteunen. Denk aan het imiteren van geluiden, het illustreren van bewegingen, het uiten van vreugde, verrassing, teleurstelling, of het leveren van een speciale inspanning. Deze spontane geluiden kunnen leiden tot natuurlijk stemgebruik, zelfs bij mensen die normaal gesproken niet zouden zingen. Je kunt deze expressieve geluiden gebruiken als een startpunt om echt te gaan zingen. Het nabootsen van elkaars stem kan een goede oefening zijn om op te warmen en zelfs om eventuele angst voor samen zingen te overwinnen.

hEAR DROPS staat erom bekend dat elke aflevering een ‘artlink’ bevat naar een werk of kunstenaar. In deze specifieke aflevering wordt de aandacht gevestigd op Muggenbloedbad uit Bugs Opus 93 van Paul Patterson (2003).

De kleurstelling van deze aflevering is geïnspireerd op het schilderij Deeske (1902) van de Vlaamse schilder Gustave Van de Woestyne.

Deze aflevering is het resultaat van een samenwerking tussen Musica en de Universiteit van Stavanger in het kader van het Erasmus+ project SenseSquared, mede gefinancierd door de Europese Unie.
www.SenseSquared.eu

In de kijker