Nieuws

OORtreders Festival

Kunstenaars verkennen geluidsomgevingen in interactieve performance

Het is bijna zover! In oktober presenteert Musica, in samenwerking met C-TAKT, de nieuwste editie van OORtreders Festival. Dit jaar brengt het festival onder meer een bijzondere samenwerking tussen geluidskunstenaar Stijn Demeulenaere en het dynamische duo The Third Guy (percussionist Ruben Orio en gitarist Primož Sukič), die samen een geactualiseerde versie van hun voorstelling Everybody Lives Here zullen presenteren.

In Everybody Lives Here verkennen de artiesten het sonische wezen van ruimtes en plekken door er hun eigen geluiden aan toe te voegen. Met behulp van veldopnames en live muziekinstrumenten laten ze hun klanken interageren met de natuurlijke geluidsomgeving van de locatie. Deze real-time interactie resulteert in een gelaagdheid van geluiden die op hun beurt met elkaar interageren en zo een unieke luisterervaring creëren.

Een cruciaal onderdeel van de voorbereiding van dit speciale optreden was de korte residentie die het trio begin april doorbracht in Het Klankenbos. Luisteren, opnemen, spelen: tijdens deze vijfdaagse onderzochten Demeulenaere en The Third Guy hoe ze een verbinding konden realiseren met de weidsheid van het domein. Het resultaat van hun onderzoek zal te horen zijn op vrijdag 18 oktober 2024, in de steeds veranderende setting van Het Klankenbos theater. 

Mis dit unieke evenement niet! OORtreders vindt plaats van 18 tot 20 oktober 2024. Wees erbij en dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van geluidskunst en interactie.

In de kijker