Nieuws

Parcours

Een terugblik op Babelut Parcours GOUD

“Wie een vriend vindt, vindt een schat (van goud)” luidt een Italiaans spreekwoord.

Rond dit mooie thema creëerden Musica Impulscentrum en TRAFFIK THEATER een belevingsparcours voor de hele familie vol muzikale interactie en visuele, tactiele en auditieve prikkels.

In 2017 werd Babelut Parcours GOUD gelanceerd, een nieuwe formule op maat van kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun (groot)ouders. 3 uur lang heerlijk vertoeven in een rijke muziektheatrale omgeving, aangepast aan elke leeftijd. Op een tocht langs het parcours worden de deelnemers meegenomen in een stroom van stemmen, ritmes en bewegingen, afgewisseld met de nodige rust- en spelmomenten. In een tactiele omgeving ontdekken ze spelenderwijs materialen en geluiden. In interactie met muzikanten en acteurs ontpoppen kinderen en volwassenen zich tot kleine of grote kunstenaars. En dan botsen ze plots op een danseres en een violiste…

Met muziek van Stravinsky, Vivaldi, Veracini, Telemann, Bach, Sjostakovitsj en Strauss.

Credits

Aurore Braconnier (dans) – Eleonora Savini (viool) – Daniel Tanson (concept & regie Goldmädchen) – Stephan Chone (lichtontwerp) – Pietro Sicilien (danscoach) – Esther Ursem (concept & coördinatie belevingsparcours) – Sarah Verhulst (zang) – Jo Zanders (percussie) – Sandra Delgadillo (dans) – Alexandra Lichtenberger (set design)

GOUD is een coproductie van Musica, TRAFFIK THEATER, Lucerne Festival (Zwitserland), Kulturhaus Mersch (Luxemburg) en C-TAKT. In samenwerking met La Montagne Magique (Brussel)

In de kijker