Labo Curatorschap 2023

Labo Curatorschap Parcours

In 2023 organiseert Musica het tweejaarlijks Labo Curatorschap. Hierin worden ervaren coaches samengebracht met een diverse groep creatieven. Musica en een gastcoach begeleiden de deelnemers artistiek, zakelijk, productioneel en communicatief. Met toffe resultaten, want de nieuwe curatoren/co-creatoren nemen een deel van Babelut Parcours @ASTRA voor hun rekening.

Over Babelut Parcours

Babelut Parcours is een muzikale ontdekkingsreis voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Artiesten en muzikanten nemen kinderen en hun ouders/begeleiders mee op een ervaringsreis boordevol muzikale interactie, muziektheater en klankinstallaties. Zo wakkeren we alle zintuigen aan en zetten we de jonge oortjes op scherp met klank en muziek.

Het thema van dit jaar ‘@ASTRA’ richt zich op muziek uit de ruimte.

Klankentuin @ASTRA

Labo Curatorschap biedt iedereen die professioneel met de jongste doelgroep werkt en graag creatief aan de slag gaat (pedagogische coaches, kindbegeleiders, kleuterjuffen,…) de mogelijkheid om achter de schermen te kijken bij de creatie van het nieuwe Babelut Parcours @ASTRA en hun eigen impact te hebben op de bijbehorende klankentuin, een tastbare omgeving waarin de allerjongsten spelenderwijs materialen en geluiden kunnen ontdekken. 

Het project is bedoeld om deelnemende kunstenaars kennis te laten maken met muzikale ontwikkeling voor de allerjongsten en betrokken te zijn bij de artistieke ontwikkeling van de klankentuin. Zo krijgen ze meer inzicht in het cureren van artistieke werken.

Babelut Parcours is een concept van Musica Impulscentrum.
@ASTRA is een coproductie van Musica en C-TAKT.
Labo Curatorschap is een initiatief van Musica, in het kader van Sounds Now, mede gefinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.

Het traject

Deadline applicaties: vrijdag 8 september 2023
Selectie: vrijdag 15 september 2023
Kennismaking met artiesten en muzikanten Babelut Parcours @ASTRA: donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2023
Online bijeenkomst om ideeën uit te wisselen en te concretiseren: elke vrijdag vanaf 20 oktober 2023
Try-out Babelut Parcours @ASTRA: vrijdag 17 november 2023
Concretisering klankentuin: woensdag 22 en donderdag 23 november 2023
Schoolvoorstelling Babelut Parcours @ASTRA in Pelt: vrijdag 24 november 2023
Publiekspremière Babelut Parcours @ASTRA in Pelt: zaterdag 25 en zondag 26 november 2023

Tijdens de voorstellingen van Babelut Parcours @ASTRA maakt elke deelnemer van Labo Curatorschap minstens één keer actief deel uit van de klankentuin.

Inschrijven

Wil je samen met Musica een speelomgeving voor de allerjongsten cureren en creëren? Schrijf je dan nu in voor Labo Curatorschap door een mail te sturen naar loes@musica.be.

Kostprijs

Deelname is gratis

Wanneer

Kennismaking: donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2023
Online bijeenkomst: elke vrijdag vanaf 20 oktober 2023
Concretisering: woensdag 22 en donderdag 23 november 2023
Babelut Parcours @ASTRA: vrijdag 24 tot en met zondag 26 november 2023

Waar

Provinciaal Domein Dommelhof, Pelt

Labo Curatorschap

Tijdens dit labo brengen we curatoren samen met kunstenaars van buiten het vertrouwde terrein van de nieuwe muziek. Musica ondersteunt de deelnemers op artistiek, zakelijk, productioneel en communicatief vlak. Met toffe resultaten, want de nieuwe curatoren/cocreatoren zullen een deel van de AlbaNova Reeks, Klankenbos of OORtreders op zich nemen. Dit labo organiseren we tweejaarlijks.

Bekijk project
© Karolina Maruszak

Parcours

Ga je mee op tour? Babelut Parcours is een muzikale ontdekkingsreis voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Artiesten en muzikanten nemen de kinderen en hun ouders/begeleiders mee op een belevingstraject boordevol muzikale interactie, muziektheater en klankinstallaties. Zo prikkelen we alle zintuigen en zetten we de jonge oren op scherp. Tweejaarlijks werken we samen met […]

Bekijk project