_PRAKTIJKEN_WEERSTANDEN_TOEKOMSTEN

61! Zoveel organisaties vinkten de functie participatie aan bij hun meerjarige aanvraag voor het Kunstendecreet in Vlaanderen. Een kunstenveld zonder publieksparticipatie is stilaan ondenkbaar. Tijd voor een stand van zaken. Wie doet wat, en wie doet hoe? In welke omstandigheden? Hoe kijken we naar de toekomst van participatie in de kunsten?

De kunsten als ultieme verbinder. Tussen mensen, disciplines en sectoren. Dit symposium toont een veelheid aan benaderingen en visies. Het verbindt naast kunstenorganisaties die werk (willen) maken van participatie ook kunstenaars, educatoren, openbare besturen en andere organisaties zoals binnen welzijn of jeugdwerk. Want van elkaar kunnen we leren.

Save the date! Wees erbij op maandag 23 september in Concertgebouw Brugge.

Een initiatief van Musica Impulscentrum in samenwerking met Concertgebouw Brugge, CESAMM Leerstoel Jonet, ART BASICS for CHILDREN, De Figuranten, Cie Tartaren, De Veerman, Kunst in Zicht, MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], MetX, MUS-E, Wit.h en Zinneke.

Voor wie

Kunstenorganisaties; kunstenaars en educatoren actief in audiovisuele kunst, beeldende kunst, muziek, dans, drama, sociaal-artistiek werk, welzijn en jeugdwerk; beleidsmakers

Programma (onder voorbehoud van wijziging)

09.15 uur: Onthaal
10.00 uur: Keynote met Sandra Trienekens (Urban Paradoxes, NL)
11.00 uur: Intermezzo in een participatieve sfeer
11.15 uur: Rondetafel met An De bisschop (CESAMM Leerstoel Jonet) en Kristof Van Gestel (de FactorY)
12.30 uur: Lunchpauze en netwerkmoment
13.30 uur: Workshops, presentaties en discussie
16.30 uur: Netwerkmoment

Kostprijs

30,00 euro inclusief koffie, lunch en receptie

Wanneer

Maandag 23 september 2024, van 10.00 tot 17.00 uur

Waar

Concertgebouw Brugge

Reflectie rond participatieve praktijken in Vlaanderen

Musica neemt het voortouw in een aantal reflectieve projecten om het aanbod en de diversiteit binnen de participatieve kunsten in de kijker te zetten:

Bekijk project