Tussen Hemel en Aarde

Het Klankenbos

Met “Tussen Hemel en Aarde” presenteert Limpe Fuchs dialogerende klanksculpturen die worden aangedreven door luchtbewegingen en menselijke interacties, als een pendulum tussen aardse en hemelse sferen.

Deze installatie is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen Fuchs en verschillende zorggebruikers van Covida vzw, ZOG Genk, DAC De Start, leerlingen van basisschool De Reinpad en Musica. Door middel van workshops en gezamenlijke creatieve exploraties is er een diepgaande verbinding ontstaan, waarbij persoonlijke verhalen, emoties en expressie zijn samengevloeid.

Je kan de zachte, bijna mystieke sfeer ervaren wanneer je de ruimte betreedt waar “Tussen Hemel en Aarde” is opgesteld. Klanksculpturen zweven in de lucht, opgehangen aan dunne draden, als dansende marionetten die wachten om tot leven te worden gewekt. Je wordt ondergedompeld in een betoverende symfonie van delicate harmonieën en levendige dialogen tussen de verschillende sculpturen.

Deze interactieve geluidsomgeving nodigt je uit tot contemplatie en introspectie, waarbij je wordt aangemoedigd om te luisteren, te voelen en te ervaren. Het geluid wordt een medium dat de grenzen van taal overstijgt en rechtstreeks communiceert met de ziel. De klanken zijn geïnspireerd door de verhalen en ervaringen van de deelnemers, en vormen een verbindend web dat de menselijke ervaring en het transcendente met elkaar verenigt.

Wanneer

Donderdag 29 juni 2023

15:00 uur

Waar

Welzijnscampus Portavida Genk

© Karolien Van Nerum

Het Klankenbos

Het Klankenbos is een fysieke plek: een park in Pelt met achttien fysieke en virtuele klankinstallaties. Sommige staan er tijdelijk, andere permanent. Door haar omvang en toegankelijkheid is deze collectie uniek in Europa. Het Klankenbos inspireert jong en oud om klank en omgeving bewust te ervaren. Rond Het Klankenbos is van alles te doen. Je […]

Bekijk project