International Young Artist’s Presentation 2024

International Young Artist’s Presentation

Maak je deel uit van een dynamisch ensemble met een passie voor Oude Muziek? Grijp dan nu de kans om je te bewijzen voor een wereldwijd publiek en de Oude Muzieksector tijdens International Young Artist’s Presentation (IYAP) 2024!

Laat je leiden door de ervaren handen van internationale topartiesten tijdens een intensief coachingstraject van drie dagen. Ontwikkel niet alleen je muzikale vaardigheden, maar leer ook de kunst van het presenteren. Schitter op het podium van AMUZ tijdens het gerenommeerde Laus Polyphoniae festival in Antwerpen. Vertel je verhaal, boei het publiek en laat een blijvende indruk achter op een comité van internationale vertegenwoordigers uit de Oude Muziekwereld. Ontvang waardevolle feedback en praktisch advies van experts in de sector. Het comité bestaande uit concertorganisatoren, programmatoren en curatoren staat klaar om je ensemble naar nieuwe hoogten te tillen.

Een samenwerking tussen Musica Impulscentrum en AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen).

Voor wie

Jonge vocale en/of instrumentale musici en ensembles met een maximale gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Als je focust op het spelen van historische instrumenten of het gebruik van historische bronnen (tot 1920), is dit jouw podium!

Coaches

Raquel Andueza en Peter Van Heyghen

Data

Coaching: 21-23 augustus 2024 (openingsconcert en receptie: 20 augustus 2024)
Concerten in Antwerpen: 24 augustus 2024

Concerten Selected Promising Ensembles 2024

10.00 uur – Coloquio 6 (NL)
11.00 uur – Concussio Chordis (IT)
12.00 uur – Fluctus Ensemble (BE)
14.00 uur – pseudonym (CH)
15.00 uur – Olympe Ensemble (NL)
16.00 uur – Entrebescant (ES)

Tickets

8,00 euro per concert | IYAP-dagticket: 36,00 euro

Wanneer

Coaching: 21-23 augustus 2024
Concerten in Antwerpen: 24 augustus 2024

Waar

AMUZ, Antwerpen

International Young Artist’s Presentation

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge artiesten en ensembles een duwtje in de rug in de internationale historische muziekpraktijk. We begeleiden de geselecteerde vocalisten en muzikanten intensief en laten ze coachen door internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een podium tijdens het oudemuziekfestival Laus Polyphoniae.

Bekijk project