Summerschool 2024 – VOX\VOCES Edition

Summerschool

Ben jij een gepassioneerde zanger die droomt van een betoverende duik in de wereld van polyfonie? Dan is de Summerschool 2024 jouw ultieme kans om deel uit te maken van een uniek muzikaal avontuur!

Dit jaar omarmt Laus Polyphoniae het fascinerende festivalthema ‘VOX\VOCES, eenstemming\meerstemmig’. Voor de editie van dit jaar duiken we diep in monofone muziek, met name gezangen, en onderzoeken we hoe deze vorm geven aan de inspiratie en structuur van polyfone creaties. Dit thema biedt een schat aan mogelijkheden om dit fantastische repertoire te ontdekken. Je hebt geen ervaring nodig met zingen vanaf originele notatie, maar leesvaardigheden en een achtergrond in koorzang zijn wel vereist.

Tijdens een week vol intense zangsessies, geleid door internationaal gerenommeerde experts zoals Stratton Bull, Paul Kolb en Pieter De Moor van Cappella Pratensis, ontdek je de diepten van gregoriaans en polyfonie rechtstreeks uit facsimiles van vijftiende- en zestiende-eeuwse manuscripten en gedrukte uitgaven. Gastdocent Valerie Horst geeft aanvullende sessies over de kunst van mensurale notatie.

Een initiatief van Musica Impulscentrum, Cappella Pratensis en AMUZ, Festival van Vlaanderen – Antwerpen.

Voor wie

Gevorderde amateurs en jong-professionele zangers, op zoek naar verdieping en artistieke groei.

Kostprijs

300 euro, inclusief een selectie concerttickets voor Laus Polyphoniae. Accommodatie is beschikbaar in verschillende prijscategorieën, waaronder een uitstekende jeugdherberg vlakbij en een ruime keuze aan hotels.

Voor de deelnemende cursisten selecteerden we volgende concerten van Laus Polyphoniae:

  • Utopia Ensemble: 26 augustus 2024 om 13.00 uur, AMUZ
  • The Gesualdo Six: 27 augustus 2024 om 13.00 uur, AMUZ
  • Lezing Jesse Rodin: 28 augustus 2024 om 13.00 uur, AMUZ
  • Ensemble Peregrina & Gemma: 29 augustus 2024 om 13.00 uur, AMUZ
  • Profeti della Quinta: 30 augustus 2024 om 20.00 uur, St.-Carolus Borromeuskerk

Inschrijven

Na onze eerste selectieronde zijn er nog een paar plekken over voor bassen en baritons. Grijp deze kans en schrijf je snel in.

Wanneer

Summerschool: van maandag 26 augustus tot zondag 1 september 2024
Toonmoment: 1 september 2024 om 11.00 uur

Waar

AMUZ, Antwerpen

© Johan Beckers

Summerschool

Wil je als jonge, professionele muzikant of gevorderde amateur graag een echte masterclass meemaken? Gecoacht worden door internationale experten? Dan ben je helemaal op je plek in Summerschool. Samen met andere cursisten werk je rond een historisch repertoire en het musiceren vanuit bestaande bronnen staat centraal. Je uiteindelijke resultaten worden gepresenteerd tijdens een toonmoment of […]

Bekijk project