Scratch tijdens walden festival

Multimodaal Participatief Project

Haal de componist in jezelf naar boven en experimenteer erop los! Geïnspireerd door Scratch, een compositie voor drie versterkte ballonnen van de Noorse trompettist Rolf Wallin, werkte Musica een bijzonder instrument uit. Neem plaats aan één van de ruistafels en schrijf samen met de andere deelnemers aan een uniek muzikaal verhaal. Even geen inspiratie? Enkele muzikanten zetten je op weg en spelen ook zelf mee.

Je kan ook deelnemen aan twee workshops. Percussionist Wim Pelgrims leert je de kneepjes van het vak en speelt mee tijdens een afsluitend toonmoment. Inschrijven tijdens het festival aan de installatie zelf.

In het kader van Sounds Now, mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

Programma

11.30-13.45 uur: open atelier
13.45-14.15 uur: workshop + toonmoment
14.15-15.45 uur: open atelier
15.45-16.15 uur: workshop + toonmoment
16.15-18.00 uur: open atelier

Wanneer

Zondag 16 juli 2023

Waar

Bibliotheek Solvay, Brussel

© Lore Fereyn

Multimodaal Participatief Project

Deze productie, gepresenteerd op het Waldenfestival, betrekt het publiek rechtstreeks bij het creatieve proces door middel van een DIY-instrument. De muzikale werken worden gecreëerd door lokale gemeenschappen die nieuw zijn op het gebied van muziek, in samenwerking met kunstenaars. Het doel? Een artistiek resultaat van hoge kwaliteit is mooi, maar de prioriteit is het creëren […]

Bekijk project