IYAP is een jaarlijks coachingstraject van Musica Impulscentrum en AMUZ, georganiseerd tijdens het Laus Polyphoniae-festival. Jonge vocale en instrumentale ensembles met een repertoire van oude muziek krijgen hier de kans om zich te bewijzen voor een internationaal publiek én de sector.

Gedurende drie dagen wordt een selectie van veelbelovende ensembles begeleid en gecoacht door Peter Van Heyghen en Raquel Andueza. Daarbij kijken zij hoofdzakelijk naar de presentatie: het verhaal dat de ensembles willen vertellen, de opbouw van hun programma en de interactie met het publiek. 

Een professionele jury selecteerde zes ensembles uit 24 inzendingen om deel te nemen aan de International Young Artist Presentation 2023:

  • Vestigium Ensemble (BE)
  • Contre le Temps (CH)
  • Liane Sadler & Elias Conrad (CH)
  • Duo Yamane (BE)
  • Rubens Rosa (CH)
  • Apollo’s Cabinet (GB)

Op de laatste dag presenteren de ensembles zich in AMUZ aan het festivalpubliek van Laus Polyphoniae én aan een comité van internationale vertegenwoordigers van de oude muziek (concertorganisatoren, programmatoren, curatoren, etc.). Zij ondersteunen de ensembles met feedback en praktisch advies.

Met een IYAP-dagticket mis je niets van deze jonge garde en hun muzikale kunnen.

Een samenwerking tussen Musica Impulscentrum en AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen) 

Wanneer 

Coaching: 16-18 augustus 2023 

Concerten: 19 augustus 2023 

Waar

AMUZ, Antwerpen

International Young Artist’s Presentation

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge artiesten en ensembles een duwtje in de rug in de internationale historische muziekpraktijk. We begeleiden de geselecteerde vocalisten en muzikanten intensief en laten ze coachen door internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een podium tijdens het oudemuziekfestival Laus Polyphoniae.

Bekijk project